BUFET ZA ČEBELE NA GRBI

Na vrtičkih na Grbi smo v sodelovanju z Zavodom Eneja in Čebeljo potjo posejali Weledina semena medonosnih rastlin.

 

V sredo, 23. junija 2021, smo na vrtičkih na Grbi v okviru projekta "Bufet za čebele" v sodelovanju s Čebeljo potjo pod okriljem Mestne občine Ljubjana in Zavodom Eneja posejali Weledina semena medonosnih rastlin.

V sklopu vrtičkarskega dela med čebelnikom za čebele samotarke, medovitim vrtom in piknik prostorom smo ustvarili še eno oazo za čebele. Pod vodstvo gospe Nine Ilič iz Zavoda Eneja smo najprej poželi visoko travo, dobro prekopali zemljo, nato pa zasejali biodinamična semena in jih dobro zalili ter "bufet za čebele" označili z lesenimi tablicami. Že čez nekaj tednov bo tem mestu pridnim delavkam na voljo prvovrstna paša, obiskovalci vrtičkov pa se bodo razveselili pisanih cvetov ajde, zdravilnega ognjiča, fazelije, borage in modrega glavinca.

Ob zaključku setve smo si ogledali še Enejin medoviti učini vrt, ki od leta 2016 deluje v okviru Javnega sadovnjaka in je sicer namenjen prebivalcem, mimoidočim, prostovoljcem, skupinam predšolskih otrok, družinam ter različnim vzgojno-izobraževalnim organizacijam. Kot točka povezovanja narave, čebel in človeške prehrane na ljubljanski Čebelji poti ima pomembno nalogo spodbujanja biotske raznovrstnosti, ki je osnova za dober pridelek oz. večjo rodnost rastlin. 

 

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI