MEN

 

Privlačna moška koža je sveža in negovana. Pri izbiri nege je treba upoštevati, da se moška koža anatomsko in fiziološko razlikuje od ženske.

Testosteron (spolni hormon) poskrbi, da je moška koža veliko debelejša od ženske. Poleg tega vezivno tkivo vsebuje več kolagena. Moški imajo to srečo, da imajo bolj robustno in bolj elastično kožo. Koža je bolj napeta in je sprva manj dovzetna za vplive iz okolja in prve znake staranja.

Moška koža je nagnjena k prekomernemu poroženevanju in bolj grobemu kožnemu reliefu. Razširjene pore, komedoni in nečistoče niso redki, kar je posledica hormonsko pogojene povečane proizvodnje sebuma. Koža pri moških ima bolj aktivne žleze lojnice. Moški hormoni spodbujajo metabolizem lipidov v teh žlezah, zato nastaja več sebuma. Kljub različnim naravnim danostim se vedno najdejo izjeme. Moška koža je lahko tudi nagnjena k izsušenosti. Zato je še posebej pomembno, da celotno negovalno rutino, od čiščenja do nanosa kreme, vedno prilagodimo stanju kože.

Hormoni ne vplivajo le na kožo, ampak tudi na poraščenost. Rednega britja brade ne smemo podcenjevati. Zaradi mehanskega draženja je koža obremenjena. Pri britju z britvico se redno odstranjujejo zgornje plasti celic, zaradi česar je koža zelo občutljiva. Nepazljivo ali nepravilno britje lahko povzroči ureznine, razdraženost in drobne mozoljčke.

Različna stanja kože in posebne negovalne navade moških (redno britje) se odražajo v formulacijah moške linije. BIODROGA MEN – „power“ formulacije za vitalno in individualno negovano moško kožo.

 

ANTI-AGE RESCUE NEGA

24-urna moška nega proti gubicam - za napeto in vitalno kožo.


SENSITIVE BALZAM ZA PO BRITJU

2v1 izdelek za nego občutljive kože ali uporabo po britju.


VLAŽILNI POWER FLUID

2v1 izdelek za vlaženje kože in mehčanje brade.
 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI