X

CLEAR SKIN

NEČISTA KOŽA - NAJPOGOSTEJŠA PROBLEMATIKA NA KOŽI

Vzroki za nastanek nečistoč so številni: genetska predispozicija, hormonska nihanja, zdravila, nezdrav življenjski slog, neustrezna prehrana in dejavniki iz okolja. Če so ti pogoji izpolnjeni, za nastanek majhnih žarišč vnetij in mozoljev zadoščajo že sprožilci kot so stres, bakterije, spremenjena kožna flora.

Nečista koža se pojavlja predvsem pri mladih. Statistično se skoraj vsak mladostnik v puberteti spopada z nečistočami zaradi hormonskih sprememb, nekateri bolj, drugi manj. Najpozneje do 25. leta se hormonsko ravnovesje običajno stabilizira in posledično se stanje umiri. Če nečistoče vztrajajo ali ponovno izbruhnejo v odraslosti, to imenujemo acne tarda. Nečista koža ni neobičajna po 30. letu. Iskanje vzroka včasih zahteva detektivsko žilico in pogosto je za to odgovornih več dejavnikov.

Po nekaterih teorijah spodbuja nastanek nečistoč naša zahodna prehrana. Zdi se, da predvsem mlečni izdelki in živila z visokim glikemičnim indeksom povečujejo tveganje za nastanek aken. Številne študije kažejo, da obstajajo pomembne povezave med dnevnim uživanjem mleka in aknami. Na primer Nurses' Health Study II z več kot 47.000 ameriškimi medicinskimi sestrami ali študijo "Growing Up Today" z več kot 4200 dečki in 6000 deklicami, starimi od 9 do 15 let.

Živila z visokim glikemičnim indeksom, predvsem sladkor, prav tako vplivajo na pojav aken, kar so potrdile študije. Redno uživanje živil z visokim glikemičnim indeksom poveča koncentracijo inzulina v krvi, kar lahko spodbudi nastajanje sebuma v koži in vodi do povečanja koncentracije androgenov. Oboje pa lahko spodbuja nastanek nečistoč.

NEGA NEČISTE KOŽE

Nega nečiste kože mora biti posebej prilagojena tej problematiki. Pomembno je temeljito, nežno čiščenje z mlačno vodo in ustreznimi čistilnimi izdelki, kot sta CLEANSING čistilni fluid in očiščevalni losjon. Izogibati se je treba agresivnim čistilnim izdelkom in mehanskim obremenitvam.

Če je koža nagnjena k mastni koži, morajo negovalni izdelki zmanjšati prekomerno nastajanje sebuma. Nečista, suha koža potrebuje vlaženje in nego za uravnavanje maščobe. Specialni izdelki za nečisto kožo odstranjujejo strjen sebum in nečistoče iz zamašenih žlez lojnic. Antibakterijski učinek preprečuje nastanek novih nečistoč in ogrcev. Priporočamo redni kislinski piling ali encimski „booster“ piling, da preprečimo zadebelitev kože in olajšamo luščenje odmrlih, keratiniziranih celic, ki bi lahko zamašile izvodila žlez lojnic. Mehanskim pilingom se je treba izogibati zaradi nevarnosti prenosa nečistoč. Pomirjujoče, blažilne in krepilne sestavine kožo pomirijo, izboljšajo njeno odpornost, pospešijo regeneracijo in tako omogočijo dolgoročno izboljšanje stanja kože.

 

24-URNA NEGA ZA NEČISTO SUHO KOŽO

24-urna nega za nečisto kožo, ki ji primanjkuje vlage in maščobe.


24-URNA NEGA ZA MEŠANO KOŽO

24-urna nega za nečisto kožo, ki je mastna na T-predalu, na licih pa suha.


24-URNA ANTI AGE BOGATA NEGA

Specialna anti-age nega za kožo, ki je nagnjena k nastanku nečistoč.


TEKOČINA PROTI MOZOLJEM

SOS izdelek za blaženje nečistoč z antibakterijskim učinkom.
 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI