X

HYPER SENSITIVE

Občutljiva koža se kaže v najrazličnejših oblikah in stopnjah. Medicinska diagnoza tega kožnega stanja je težka, ker so znaki zelo raznoliki. Ne gre za bolezen, temveč prekomerno reaktivnost kože. Občutljiva koža se odziva na različne vplive okolja, kot so kemične snovi (npr. v čistilih in parfumih), fizikalne dejavnike (npr. temperatura, UV žarki, suh zrak) ali celo neustrezno nego. Poleg tega lahko psihosomatski vplivi (stres) povzročijo reakcijo. Občutljiva koža ima nizek tolerančni prag za tovrstne vplive in je zato zelo reaktivna. Kaže se kot pordelost, pekoč občutek, srbenje ali suhi, luskasti predeli kože.

Vzroki občutljive kože so raznoliki in kompleksni. Dejavniki, kot so stres, intolerance ali celo neustrezna prehrana lahko porušijo ravnovesje zaščitne bariere in povzročijo reaktivnost kože. Občutljiva koža je lahko tudi stranski učinek določenih kožnih bolezni, kot je atopijski dermatitis ali začasno stanje po operaciji.

Za občutljivo, razdraženo kožo je manj pogosto več! Priporočljivo je omejiti vsakodnevno uporabo čistilnih in negovalnih izdelkov na nujno potrebne in se izogibati sestavinam, ki bi lahko obremenile kožo (npr. barvila, dišave). Nega naj bo osredotočena na pomirjanje obremenjene kože, podporo naravne regeneracije in krepitev zaščitne bariere.

24-URNA NEGA

Pomirjujoča 24-urna nega za občutljivo, razdraženo in obremenjeno kožo.
 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI