ALI STE VEDELI, DA IMA VSAKA RASTLINA SVOJO SKRIVNOST?

Spoznajte vodilne rastline naravne kozmetike Weleda in odkrijte skrivnost naravne lepote.

Za razvoj koncepta vodilne rastline je potrebno zelo veliko truda, razumevanja narave in opazovanja rastlin. Weleda, ki je začela delovati leta 1921 kot farmacevtski laboratorij z lastnim vrtom zdravilnih rastlin, je danes, po 100 letih, vodilni svetovni proizvajalec celostne naravne kozmetike in antropozofskih zdravil. V lasti ima številne vrtove po celotnem svetu.

 

Odkrijte super učinke vodilnih rastlin:

Arnika, rastlina rumene barve uspeva na naravnih gorskih travnikih in na šotastih področjih z nizko vsebnostjo kalcija v prsti. Nežni cvetovi arnike se zdijo rahlo razmršeni in krhki. Ampak arnika je bujna rastlina, ki v višino zraste do 40 centimetrov, in je zaradi svoje strukture zelo odporna rastlina. Weleda Arnika Olje za telo in Gel za prhanje sta nepogrešljiva sopotnika pri profesionalnih, kot tudi rekreativnih športnikih, saj varujeta in celita mišice in podplutbe.

Ognjič, je rastlina z mogočnim zdravilnim učinkom, močjo pomirjanja in obnavljanja. Svetlo rumeni, oranžni in rdeči cvetovi ognjiča so pravi lovilci sončnih žarkov, saj absorbirajo velike količine svetlobe in toplote. Aktivne snovi v ognjiču delujejo protivnetno in spodbujajo nastajanje novega tkiva, karotenoidi, flavonoidi in eterična olja pa krepijo odpornost kože proti vplivom iz okolja. Ognjič je še posebej dragocen zaradi svoje izjemne moči obnavljanja ter sposobnosti zaščite in obrambe kože. Hkrati kožo, ki je izgubila ravnovesje, pomirja in jo poživlja. Ognjič je vodilna rastlina Weleda baby linije za dojenčke.

Breza je simbol pomladi, ki pomlajuje telo. V skandinavski mitologiji breza velja sveto drevo, izjemen sloves pa ima tudi pri Germanih in Slovanih. Prinašanje breze v vas kot simbol prebujanja pomladi je običaj, ki je živ še danes. V severni Evropi in Rusiji je znano, da breza pomaga pri zmanjševanju telesne teže – dragocene snovi kot je vitamin C namreč aktivirajo naravno izgorevanje maščob. Razstrupite svoje telo s pomočjo Weledinega programa aktivne lepote.

Najdite ravnovesje med lepoto in močjo s pomočjo Divje vrtnice. Divja vrtnica je kraljica rož, predstavnica ljubezni, simbol lepote in čistosti. Ni čudno, da ima vrtnica skoraj legendaren status med rožami – že Babilonci so gojili vrtnice in njihove cvetne liste uporabljali za izdelavo odišavljenih mazil. Na Kitajskem so vrtnice gojili na posebnih terasah in že takrat poznali njihov regenerativni učinek. Olje iz semen muškatne vrtnice gladi kožo. To lastnost najdete tudi v Weleda izdelkih Divje vrtnice za obraz in telo.

Ali ste vedeli, da MANDELJ cveti pred drugimi rastlinami? To obdobje se začne marca. Mandlji so bogati z minerali in vitamini. Vsebujejo nenasičene maščobne kisline, visoko kvalitetne beljakovine, poleg tega pa so izvrstnega okusa. Zato ni presenetljivo, da je mandelj tako cenjen za nego kože. Koža, naš največji senzorični organ, je izpostavljena okoljskim vplivom, stresu in neuravnoteženi prehrani. Zaradi tega koža lahko postane občutljiva, suha in razdražena. Mandljevo olje je eno najbolj dragocenih olj za nego občutljive kože, saj pomaga pomiriti razdraženo kožo in jo ovije z zaščitno plastjo. Tako občutljiva koža najde svojo moč z Weleda izdelki za obraz in telo.

Limona zagotovo prebudi vaše čute. Svež vonj limone je prav tako poživljajoč kot njena živahna barva. Limonino drevo tudi v času cvetenja izžareva življenjsko energijo – zimzeleno, srednje veliko drevo, je edino drevo, ki ima skoraj vse leto cvetove in sadeže hkrati. V enem letu lahko na enem samem drevesu zraste do 1000 kilogramov limon. V dobrih pogojih lahko doseže dostojanstveno starost 100 let.

Zaradi tega Weleda uporablja limonino močno energijo, ki nas preplavi, v Weledinih izdelkih za telo- Dragocena eterična olja iz Weledinih nasadov limon ohranjajo zdravo kožo in jo negujejo. Intenziven vonj prebudi duha in poskrbi, da bomo dobre volje zakorakali v nov dan.

Ali ste vedeli, da je Granatno jabolko ena najstarejših kulturnih rastlin in velja za simbol življenja in čutne lepote? Njegova posebnost je v edinstvenem procesu rasti in zorenja: za razliko od drugih rastlin, kjer posamezne faze potekajo ločeno, se pri granatnem jabolku cvetenje in zorenje ves čas prepleta. Ta proces je soroden tistemu, ki se odvija tudi pri ženski po 40. letu: mladost in zrelost se začneta prepletati. Weledini izdelki iz granatnega jabolka za obraz in telo nudijo antioksidativni in regenerativni učinek. Olje iz semen granatnega jabolka v prehodnem obdobju stabilizira in sprošča kožo, harmonizira notranjo in zunanjo lepoto in nas spodbuja, da mirno zremo v prihodnost.

Za brezplačen nasvet nas kontaktirajte na info@bb-bio.si ali nas pokličite na 041 410 733

Veseli bomo vašega komentarja na https://www.instagram.com/weledaslovenija/,  https://www.instagram.com/bb.bio.si/  ali  https://www.facebook.com/bb.bio.si.slovenija/ 

Izkoristite izjemno ponudbo in naročite Weleda izdelke s kodo WELEDA10 na  http://www.bestskin.si/izdelki/weleda/ . Koda vam omogoča 10% popust na vse Weleda izdelke do vključno 25.3.

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI