X

SUN

Sonce ima pomembno vlogo pri staranju kože. Strokovnjaki ocenjujejo, da je do 80 odstotkov vseh vidnih znakov staranja kože posledica prekomernega izpostavljanja UV sevanju brez ustrezne zaščite. Sončni žarki povzročajo povečano nastajanje prostih radikalov. 

Prekomerno izpostavljanje UV žarkom preobremeni lastni zaščitni sistem telesa. Poleg tega prosti radikali aktivirajo encime, ki so specializirani za razgradnjo kolagena in vezivnega tkiva. Vidne posledice so gubice, izguba elastičnosti in pigmentni madeži.

UV žarki (predvsem UVA) prodrejo globoko v kožo in povzročijo sproščanje prostih radikalov. Te zelo agresivne molekule reagirajo s spojinami v svoji okolici ter spremenijo njihovo strukturo in lastnosti. Tako se kolagen in elastin v koži spremenita in degenerirata. Ta proces pospešujejo metaloproteinaze (MMP). MMP so naravno prisotne v koži in lahko med drugim razgrajujejo kolagen in elastin. UV-žarki prekomerno spodbujajo njihovo delovanje. Posledično koža postane suha in izgubi elastičnost. Vidne posledice so izguba elastičnosti, usnjat videz, gubice in pigmentni madeži.

Za dobro vaše kože: Ker UV žarki prehajajo tako skozi oblake kot skozi okenska stekla, je treba ustrezno UV zaščito uporabljati ne samo na plaži ali smučarskih počitnicah, ampak 365 dni v letu.

SUN NEGA ZA ZAŠČITO PRED SONCEM ZF50

Zanesljiva zaščita pred UV sevanjem, ki preprečuje prezgodnje staranje kože zaradi sončne svetlobe.
 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI