BUFET ZA ČEBELE

Ob 100-letnici Welede bomo v okviru projekta Bufet za čebele brezplačno razdelili 3.300 semen medonosnih rastlin.

 

Weleda je pionir naravne kozmetike, ki v svoje delovanje vpleta trajnostni razvoj. Pri izdelavi negovalnih izdelkov se držimo pristopa: vrnimo naravi toliko kot vzamemo, ali še bolje: vrnimo več, kot vzamemo. Surovine za Weledine izdelke izbiramo s posebnim čutom do narave, poudarjamo biotsko raznovrstnost in pomen kakovosti prsti, tako v svojih vrtovih, v naravnih habitatih in na splošno na celotnem območju Zemlje, podpiramo gojenje divjih rastlin in raziskovanje semen.

Rastline v osmih Weledinih vrtovih po vsem svetu, ki jih najdete v naših izdelkih za nego kože,  gojimo v skladu s smernicami biodinamičnega kmetovanja, katerega pionir je dr. Rudolf Steiner, ki je idejni oče in eden izmed ustanoviteljev Welede, katere začetki segajo v leto 1921. Hvaležni smo, ker skupaj z nami stopate po poti vrednot, prijaznih do ljudi in narave. 

Weleda letos praznuje 100-letnico in ob tem visokem jubileju smo posebno skrbno izbrali semena, ki ustvarjajo cvetoč travnik preteklosti. Mešanica semen ajde, modrega glavinca, ognjiča, borage, kopra in fazelije, navdušuje z belimi, rumenimi in modrimi odtenki. Mnogi travniki so danes zaradi intenzivnega kmetijstva obdelani s kemičnimi preparati, zato pisane travniške cvetlice vse bolj in bolj izginjajo. Želimo si ohraniti stare sorte, predstavnice divjih travnikov. Vse služijo kot osnovni vir hrane za številne vrste žuželk, še posebej čebelam nudijo najbolj hranljivo pašo. Te marljive delavke so naše velike zaveznice. 

V podjetju BB BIO.SI smo se zato odločili za socialni projekt, v katerem bomo brezplačno razdelili 3.300 semen in tudi z vašo pomočjo čebelam namenili 8.250 m² cvetoče oaze. Projekt smo poimenovali »Bufet za čebele«. Vsaka vrečka vsebuje semena za 2,5 m² travne površine. Semena lahko posejete na vrt ali v večje lonce na vašem balkonu ali terasi. 

Pišite nam na info@bb-bio.si in z veseljem vam bomo poslali vrečko semen medonosnih rastlin. Če boste z nami delili izdelke, naj si bo to kratek zapis, fotografije, bomo z vašim dovoljenjem poslano delili tudi preko naših komunikacijskih kanalov (www.weleda.si, FB Weleda Slovenija, IG weledaslovenija). 

Med vsemi, ki boste na svojih Facebook in Instagram profilh s »hashtagom« #bufetzacebele objavljali fotografije svojih bufetov za čebele, ki ste jih posejali in dogajanje na njem, ali nam fotografije poslali na info@bb-bio.si , bomo vsak mesec med vsemi prejetimi fotografijami od vključno 1.5.2021 do 31.12.2021, v jubilejnem letu 2021, ko obeležujemo 100 letnico kozmetike WELEDA, izbrali 3 srečneže, ki bodo prejeli paket negovalne kozmetike Weleda SKIN FOOD.

Pravila in splošni pogoji sodelovanja v NAGRADNI IGRI_ČEBELJI BUFET

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI