PRAZNUJEMO SVETOVNI DAN ČEBEL

Čebele imajo zelo pomembno poslanstvo. Z opraševanjem rastlin skrbijo za ohranjanje rastlinskih in živalskih vrst, pa tudi človeka.

 

20. maja praznujemo SVETOVNI DAN ČEBEL. Čebele, plemenite žuželke, imajo zelo pomembno poslanstvo. Z opraševanjem različnih rastlin te pridne delavke skrbijo za ohranjanje rastlinskih in živalskih vrst, pa tudi človeka. Pomembno vlogo igrajo tudi pri vzgoji rastlin, iz katerih Weleda izdeluje svetovno priznane negovalne izdelke. 

V mesecu maju so čebele na severni polobli najdejavnejše in se začnejo razmnoževati, obenem pa je v tem času potreba po opraševanju največja, na južni polobli pa je tedaj jesen, čas spravila čebeljega pridelka ter s tem dnevi in tedni medu. 20. maj je tudi rojstni dan Antona Janše (1734–1773), ki velja za pionirja sodobnega čebelarstva in enega največjih strokovnjakov za to področje v tistem času. Bil je prvi učitelj sodobnega čebelarstva na svetu, ki ga je cesarica Rimskega cesarstva Marija Terezija imenovala za stalnega učitelja na novi šoli za čebelarstvo na Dunaju.

Ob 100. obletnici Welede si želimo posejati čim več medovitih rastlin, ki bodo odlična paša za čebele. Družbeno odgovorni akciji našega podjetja »Bufet za čebele« so se pridružile šole, kmetovalci, antropozofi, biodinamična društva AJDA, ter seveda veliko posameznikov, ki bodo na svojih vrtovih, balkonih ali okenskih policah posejali mešanico medovitih rastlin, ki so bile včasih stalnica na naših travnikih. Ker si želimo, da brenčijo dobra dela, smo projekt poimenovali »BUFET ZA ČEBELE«. Skupaj ustvarjamo lepši svet. S »SPREHOSADI« sejemo po Sloveniji.

V okviru vseslovenske akcije bomo razdelili 3.300 mešanic semen medovitih rastlin, posejali 8.250m2 oaz medovitih rastlin, ocvetličili travnike, balkone, terase in poskrbeli za prvovrstno hrano za naše čebele. Velik cvetlični bufet bo čebele razvajal z nektarjem ajde, modrega glavinca, ognjiča, borage, kopra in fazelije, ki nas bodo navduševali z belimi, rumenimi in modrimi odtenki cvetov. 

Več o projektu »BUFET ZA ČEBELE« preberite tukaj: https://www.weleda.si/bufet-za-cebele

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI