SLOVENSKI ČEBELARSKI PRAZNIK

V Dolenjskih Toplicah je potekal 19. čebelarski praznik in 5. svetovni dan čebel, na katerem se je predstavilo tudi naše podjetje.

 

V soboto, 21. maja 2022 so Čebelarsko društvo Straža - Dolenjske Toplice, občini Dolenjske Toplice in Straža ter Čebelarska zveza Slovenije gostili 19. čebelarski praznik in praznovanje svetovnega dne čebel. Z vsakoletnim praznovanjem se slovenski čebelarji spomnijo rojstnega dne prvega učitelja modernega čebelarstva na svetu, Antona Janše. Osrednjega nacionalnega dogodka ob petem svetovnem dnevu čebel se je  udeležilo veliko število čebelarjev, začel pa se je s prihodom praporščakov. Ob kulturnem programu so na prireditvi podelili priznanja vzrejevalcem matic in prehodni prapor naslednjemu organizatorju prireditve.

V okviru družbeno odgovorne akcije "Bufet za čebele" smo na Weleda stojnici obiskovalcem delili biodinamično pridelana semena medovitih rastlin, s sejanjem katerih bodo v domačem okolju ustvarili oazo cvetlic, ki so bile včasih stalnica na naših travnkih in tako čebelam zagotovili prvovrstno hrano. Predstavili smo tudi naš letošnji projekt "Save the Earth's Skin", s katerim ozaveščamo o pomenu prsti za prihodnost našega planeta. Na ta dan smo obiskovalcem ponudili izbrane izdelke naravne kozmetike Weleda po "medenih" cenah in premierno predstavili biograzgradljiva trda mila za prhanje.

 

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI