BEEZOO DELAVNICA

V okviru projekta BeeZoo - Za ohranjanje okolja smo pripravili medgeneracijsko delavnico "Bufet za čebele".

 

BeeZoo je projekt partnerskega sodelovanja med Občino Domžale, Čebelarskim društvom Domžale, Osnovno šolo Domžale in našim podjetjem. Namen  projekta je skozi ustvarjalna medgeneracijska druženja povečati osveščenost lokalnega prebivalstva o pomenu čebel pri ohranjanju okolja in biotske raznovrstnosti.

V sredo, 15. junija 2022, smo v okviru BeeZoo projekta pripravili medgeneracijsko delavnico "BUFET ZA ČEBELE".  Prostor za dogodke NIX - event venue in Igralnico Dolphy v Trzinu smo za eno popoldne spremenili v svet Weledinih medovitih rastlin.

Babice in dedki so poslušali zanimivo predavanje Sanje Lončar, urednice portala Skupaj za zdravje človeka in narave o medovitih rastlinah - začimbnicah, ki so odlična hrana za čebele in druge opraševalce, hkrati pa imajo tudi pozitivne učinke na človeško telo.

Otroci so se posladkali z različnimi vrstami medu, iz cvetličnih lončkov izdelali čebelje panje ter poslušali pravljico o Gospodični medični, katere avtorica je čebelarka in apiterapevtka, Nika Pengal.

Tudi čokoladni namaz je lahko zdrav. Vnučki so skupaj z babicami in dedki po receptu Sanje Lončar pripravili okusen čokoladni namaz z medom in lešniki, izdelan izključno iz naravnih sestavin, brez dodanega sladkorja.

Ob zaključku dogodka smo obiskovalcem podarili Weledine vrečke s semeni medovitih rastlin, ki jih bodo posejali na domačem vrtu ali balkonu in tako priskrbeli čebelam še okusnejšo pašo.

 

Nazaj



 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI