OTROŠKO OLJE Z OGNJIČEM

Vsestranski iz narave. Eno olje, ki se ga lahko uporabi na tri načine: za nego otroške kože, čiščenje v predelu plenic in masažo dojenčka.

Že več generacij se starši in "babice" lahko zanesejo na Weleda neparfumirano ognjičevo olje, ki je pripravljeno iz organskega sezamovega olja in izvlečka ognjiča. Leta 2019 obeležujemo 60. rojstni dan.

Novorojenčki potrebujejo toplino in varnost, ko pridejo na svet. Ob rojstvu otroška koža še ni popolnoma razvita. Kljub temu, da je petkrat tanjša od kože odraslih, ima otroška koža od prvega dne pomembno nalogo: zaščititi novorojenčkov organizem, ki ga obdaja. Koža služi tudi kot pregrada med notranjim in zunanjim svetom. Zato je dobra nega kože pomembna za pravilen razvoj otrokove kože.

Pozdravite novorojenčka z rastlinskim oljem

Glede na antropozofski pogled na življenje, dojenčki v prvih letih svojega življenja postopoma zrastejo v svoje telo. Svojo okolico zaznavajo s čutili in se jo učijo razlikovati od ostalega sveta. Otroška koža ni tako zrela kot koža odraslih. Zato je potrebno sestavine v otroških izdelkih za nego kože prilagoditi posebnim potrebam otroške kože. Nežna nega z oljem ali ljubeča masaža podpirata razvoj otrokove kože in mu pomagata, da bo pridobil boljši občutek in zavedanje svojega telesa. Masaža tudi krepi povezanost med staršem in otrokom. Otroci dobijo občutek varnosti in stabilnosti - zato se lahko dobesedno počutijo prijetno v svoji lastni koži.

Zakaj so rastlinska olja tako posebna?

Rastline s fotosintezo sončno svetlobo pretvorijo v snovi kot so sladkorji, ki se nato pretvorijo v lipide in se shranijo v semenih. Z drugimi besedami, rastline absorbirajo sončno svetlobo. Semena rastlin in jedrc stisnejo, da pridobijo olje za uporabo. Weleda že od nekdaj uporablja sezamovo olje za svojo formulacijo neparfumiranega negovalnega olja z ognjičem. Sezamovo olje vsebuje naravne antioksidante, kot je vitamin E. Koža ga zlahka obsorbira in olje podpira nastanek zdrave kožne pregrade.

Preizkušen in zaupanja vreden duo v negi dojenčkov že 60 let: sezamovo olje in ognjič

Z rumenimi do temno oranžnimi cvetovi je ognjič (znan tudi kot zlatocvetje, meseček) prava past za sonce. Od junija do pozne jeseni njegovi sijoči cvetovi segajo proti soncu. V tem dolgem obdobju cvetenja se rast rastline nadaljuje neprekinjeno - to je znak ogromne vitalnosti ognjiča. Absorbira sončno svetlobo in toploto ter ju preoblikuje v strukturirajoče, zaščitne in obnovitvene moči, ki so še posebej koristne pri nežni, razgaljeni ali razdraženi koži.

Ognjič ščiti dojenčkovo občutljivo kožo in lajša prve znake pordelosti. Veliko bolje je uporabiti nežno negovalno olje za čiščenje kože kot pa peneča sredstva, ki lahko še poslabšajo razdraženo kožo.Nazaj 

Splošni pogoji nagradne igre BB BIO.SI